Το ελαιοτριβείοΤο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους των Βατίκων. Είναι μία σύγχρονη μονάδα που σκοπό έχει να παράγει το καλύτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Λειτουργεί από το 1982 και εξυπηρετεί 521 παραγωγούς. Χρησιμοποιεί μία γραμμή που μπορεί να παράγει έως ένα τόνο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου την ώρα.

Πρόκειται για μία νέα γραμμή που εγκαταστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και επιτρέπει τον ουσιαστικότερο έλεγχο της παραγωγής για το καλύτερο δύνατο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το ελαιοτριβείο χρησιμοποιεί την φυγοκέντριση για την παραγωγή και εξαγωγή του ελαιολάδου, η διαδικασία της μάλαξης γίνεται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 30 βαθμών κελσίου προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Φωτογραφίες του ελαιοτριβείου

Εξωτερική άποψη του ελαιοτριβείο Εξωτερική άποψη του ελαιοτριβείο Εσωτερική άποψη Εσωτερική άποψη
Πλυντήριο και αποφυλλωτήρες Πλύση του ελαιόκαρπου Πλύση του ελαιόκαρπου Πλύση του ελαιόκαρπου
Πλύση του ελαιόκαρπου Φυγοκέντριση της ελαιόζυμης Διαδικασία μάλαξης Φυγοκέντριση της ελαιόζυμης σε υπερσύγχρονο φυγοκεντρητή
Decanter 2/3 φάσεων τελευταίας τεχνολογίας Αυτοματοποίηση της διαδικασίας Το ελαιόλαδο Το ελαιόλαδο